DIY blog: maak je eigen Lifeprints kaars

cce8efea-115e-4029-beb1-1db907bb1ad8Hoe fijn is het om in deze donkere dagen een gezellige kaars aan te steken in huis? Er zijn veel verschillende kaarsen te koop, voor ieder interieur is wel een kleur en vorm te vinden! Én hoe leuk is het om vervolgens je net gekochte kaars een persoonlijk tintje te geven? Met een eigen print! Dit jaar heb ik de DIY kaars ontdekt, het is zo leuk om te doen! Het gaat super gemakkelijk en geeft een heel gaaf effect. Ter illustratie: we hebben dit jaar met een groep tieners in 1,5 uur 40 kerstkaarsen gemaakt voor ouderen in onze gemeente.


0286ffe2-77ab-4360-a4bc-d9e37c9ee802Dit heb je nodig:

  • Witte stompkaars
  • Tissues
  • A4 papier
  • Plakband
  • Printer
  • Bakpapier
  • Föhn
  • Ovenhandschoen


Stap 1
Zoek een afbeelding die je graag op de kaars wilt gebruiken, bijvoorbeeld een ontwerp van Lifeprints, dat deed ik ook! 🙂 Plak één vel van één tissue (tissues bestaan vaak uit meerdere lagen dus deze moet je voorzichtig loshalen) strak op een A4 met plakband. Download hier de digitale kerstkaarten van Lifeprints, zodat je zelf en scherp kan printen.


Stap 2
Print de gekozen afbeelding op de tissue, het A4-tje met de tissue erop gaat dus door de printer. Je kunt het printen ook vergeten en met een stift of een fineliner op de tissue schrijven of tekenen.


Stap 3
Knip de geprinte afbeelding of geschreven tekst zo strak mogelijk uit.


Stap 4
Leg de tissue op de kaars en vouw er een stuk bakpapier strak omheen. Hou hem aan de achterkant goed vast met een ovenhandschoen, want het wordt best heet!


Stap 5
Begin met föhnen, na een tijdje ga je zien dat de tekst wat donkerder wordt en zie je de tissue in de kaars smelten. Als je de tissue niet meer ziet ben je klaar! Let op, föhn niet te lang op één plek want dan gaat de kaars smelten. Laat de kaars afkoelen in het bakpapier en haal dat er daarna voorzichtig van af.


Klaar is je unieke kaars!

Kom je er niet helemaal uit? Kijk dan ook eens naar onderstaande foto’s, misschien helpen die! Uiteraard mag je mij ook een vraag stellen.

Ik wens iedereen heel veel licht toe, nu in de donkere dagen en in het nieuwe jaar.


Liefs Jildu

 

Ps. deel je jouw eindresultaat ook met ons? Vinden we heel erg leuk! Dit kan bijvoorbeeld op Facebook of Instagram.

 

 

Bekijk hieronder ook de foto’s van deze DIY-blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *