Een persoonlijk stuk over het ontstaan van de nieuwe serie Bloom in Grace

Het is alweer een hele tijd geleden dat we voor het laatst iets van ons lieten horen. Ons persoonlijke stuk hieronder verklaard denk ik goed waarom… 🙂

Vorig jaar, toen het einde van de zomer naderde, was ik (Elvire) al met de eerste gedichten en schetsen bezig voor deze nieuwe serie, de eerste symbolische zaadjes waren geplant. Alleen wist ik toen nog niet wat er allemaal stond te gebeuren.

Ik worstelde met mijzelf, het verleden, vergeving, trauma’s, teleurstelling, mijn eigenwaarde, de toekomst en nog veel meer. Ik wilde het allemaal beetpakken, oplossen en achter mij laten om weer te leven. Maar het lukte niet… het was teveel.

Het schrijven van gedichten hielp mij in die tijd enorm en kwamen soms ’s nachts ineens in mijn hoofd om opgeschreven te worden. Wanneer ik ze terug lees besef ik me dat ik ze zelf niet had kunnen bedenken…

Ze hielpen me, maar toch ging het bergafwaarts. Ik was zo intens met pijn uit het verleden bezig, dat ik mezelf kwijtraakte. Er ontstond kortsluiting, ik beleefde halverwege september zelfs een psychose en belandde bij de crisisdienst van de GGZ. Een hele heftige tijd voor mij maar ook voor ons gezin.

Het voelt zo lang en tegelijkertijd zo kort geleden. Een gek gevoel. Ik heb goede hulp gekregen en stap voor stap ging en gaat het elke keer een stuk beter. Met vallen en opstaan. Degene die door hetzelfde proces zijn gegaan of gaan, snappen vast wat ik bedoel.

De afgelopen tijd ontstond elke keer weer het verlangen om de serie af te maken. En dat hebben we gedaan.

Na een zware winter, een hele donkere tijd, wordt het langzaam maar zeker weer lente. De tijd om te bloeien. Bloeien in genade. Bloom in Grace.

Als we leren om Zijn genade te ontvangen en die genade ook uit te delen aan hen die ons pijn deden of doen. Dan stappen we in het licht en mogen we stralen.

Het is mijn wens dat ik dat zelf elke dag weer een stukje meer leer te doen en hoop dat je met me mee doet? Dan kunnen we samen een groot licht zijn in deze donkere wereld en een groot verschil maken om ons heen.

Het leek ons een mooi plan om er een extra bijzonder pakketje van te maken met 8 nieuwe kaarten. We hebben prachtige wikkels geprint die we met de hand om elke kaartenset wikkelen.

De wikkel is geprint op groeipapier dat vol zit met zaadjes van zomerse bloemen. Wanneer je deze samen met water in de grond stopt, pluk je (of degene die je het geeft) er binnenkort een bosje bloemen van. Zo mooi hoe de prachtige natuur altijd weer een metafoor is voor wat we in onze harten meemaken.

We wensen jou en je dierbaren toe dat ze mogen gaan bloeien in genade. Dat vanuit de donkere aarde, waar al die tranen vielen, prachtige bloemen mogen gaan groeien om zo velen harten te mogen raken.

Heel veel liefs, Elvire & Manuel

Ps. Hieronder een foto en link van de nieuwe serie… ♡⁠

2 reacties op “Een persoonlijk stuk over het ontstaan van de nieuwe serie Bloom in Grace

 1. Tineke Tuinder zegt:

  Zonder jullie andere werk tekort te willen doen, moet ik zeggen dat ik deze serie het allermooist vind van alles wat jullie hebben gemaakt. Misschien, of zeker weten, juist doordat deze serie gedichten zo verschrikkelijk doorleefd is. Met tranen geschreven.

 2. Aleike Appelo zegt:

  Lieve Elvire en Manuel,
  Dank jullie wel voor jullie schitterende tekens van leven !
  Amen.
  ❤️☀️❤️
  🕊
  🙏🏻

  Aleike Appelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *