Mijn Verlosser leeft!

Daar zijn ze dan eindelijk, we kunnen beginnen! De kaarten en de posters van de nieuwe paasserie liggen in keurige stapels voor ons op tafel. We weten wat ons te doen staat, er moet worden gecontroleerd, gesorteerd en we mogen ervoor zorgen dat iedereen het juiste pakketje in huis krijgt. Ik draai nu een tijdje mee als vrijwilligster bij Lifeprints en ik ben net zo enthousiast als jullie wanneer er weer een nieuwe serie komt. Meer dan eens word ik geraakt door de teksten of de vormgeving.

Ik ken de tekst wel: ‘Mijn Verlosser leeft’, een ontzagwekkende kop van een leeuw maakt het plaatje compleet. Elvire vertelt me dat ze al bladerend in haar Bijbeltje bij Openbaring terecht kwam en dat haar oog viel op Openbaring 5:5. 

En één van de ouderlingen zei tegen mij: Huil niet. Zie, de Leeuw Die uit de stam van Juda is, de Wortel van David, heeft overwonnen om de boekrol te openen en zijn zeven zegels te verbreken.

Nieuwsgierig geworden zoek ik het thuis nog eens op. Ik moet het eerlijk toegeven, als ik in de Bijbel lees, is dat niet heel vaak in het boek Openbaring. En waarschijnlijk zijn veel van jullie het met me eens, het is nu ook niet bepaald makkelijk geschreven. Het staat vol beeldspraak en het gaat over het oordeel, de eindtijd of misschien is eindstrijd hier wel beter op zijn plaats. Pff nou niet bepaald de meest gezellige onderwerpen.
 
Toen ik deze tekst las vroeg ik me gelijk af om welke boekrol het hier gaat. Op deze boekrol staat geschreven wat er komen gaat wanneer er een einde komt aan deze wereld. Nu begrijp ik ook direct waarom Johannes hier huilt (Openbaring 5:4). Er werd niemand gevonden die ‘waardig’ was om dit in gang te zetten (Openbaring 5:1-3). Het openen van de boekrol betekende uiteindelijk de komst van het Koninkrijk van God. Als deze boekrol niet geopend kon worden zou er geen einde komen aan deze wereld, dan is alles zinloos.

Maar dan wordt er tegen Johannes gesproken, hij wordt getroost, want ‘Zie, de Leeuw Die uit de stam van Juda is,…, heeft overwonnen om de boekrol te openen. We weten allemaal Wie hier wordt bedoeld. Het gaat hier om het offer-Lam dat heeft overwonnen als een Leeuw. Hier gaat het om Jezus die alles heeft gegeven, die Zijn leven heeft gegeven zodat wie in Hem gelooft eeuwig leven heeft. Hij heeft overwonnen, Hij heeft Satan overwonnen. De Leeuw en het Lam, het gaat hier niet om wat Hij is, maar om wat Hij gedaan heeft, dat maakt hem geschikt om de boekrol te openen en daarmee een einde te maken aan deze wereld. Einde betekent niet alleen vernietiging, maar ook: vervulling, voltooiing. God zal de wereld tot z’n vervulling brengen, dus houdt het hier niet bij op.

Ik pak wat kaarten van de stapel, die ontzagwekkende Leeuw heeft betekenis gekregen. Met zorg pak ik de kaarten in en bid ik dat jij net zo geraakt mag worden door deze Leeuw van Juda en weet ‘Mijn Verlosser leeft’!

Liefs, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *